78150

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gupa (93.92.52.23) --- 13. 8. 2013
Re: melicitozní med

Nikdo o vaření přeci nemluví. Pro toto existuje jiný termín a tím je macerace. Macerace probíhá za nižší teploty než je var a probíhá podle fyzikálních zákonů třeba i v té buňce při teplotách včelího hnízda. Macerátem může být odkapaný med z rodrcenýho díla, temperovaný teplým vzduchem, nebo ve vodě o teplotě blížící se bodu tání vosku a promíchaný a znovu překapaný a odpařený. Jenže to už je zakázaná úprava a výroba medu, na tu medovinu se to hodí více. Do medu se přeci nemůže při zpracování nic přidávat podle EU. Jak to včely dělají s manukou nikdo neví, stačí když je kyselejší med a po fermentaci si nacucne tu přidanou hodnotu z víček a plástů za nějakou dobu sám._gp_
.......
R.Polášek:Zní to dobře, ale trochu problém je v tom, že se vyvařuje i propolis a voští.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62089


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu